Kurumsal Çözümler | netfox.com.tr
  • 444 0 732
  • destek@netfox.com.tr

Netfox Security

Kurumsal Çözümler

  • Kamera Sistemleri

    Kamera Sistemi Nedir?

     

    Kamera sistemleri; ev ve iş yerlerinde güvenliği sağlamak amacı ile kullanılan elektronik sistemlerin başında gelen çözümlerlerdir. Bir bakıma kamera sistemleri güvenliğimizi emanet ettiğimiz kapalı devre izleme sistemleri diyebiliriz.

     

    Bu sistemler güvenliğini sağlamak istediğimiz alanın etrafında olup biten her şeyi izlemenize , kayıt etmenize olanak sağlamaktadır. Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi ve her geçen gün kendini yenilemesi sayesinde  kamera sistemleri de her geçen gün kendine geliştirmekte ve yenilemektedir.

     

    Kamera sistemleri sayesinde evler, işyerleri, alışveriş merkezleri, sokaklar , caddeler kontrol altına alınabilmektedir. Bu sistemler sayesinde hem güvenliğinizi artırabilir hem de olası bir hırsızlık durumunda caydırıcı araç olarak kullanılmakta ve kişiler kolayca tespit edilebilmektedir.  

     

    Geçmiş yıllarda kamera güvenlik sistemlerinde ağırlıklı olarak analog güvenlik kamera sistemleri kullanılırken teknolojinin gelişmesi ve avantajlarının daha fazla olması sebebi ile IP güvenlik kameraları tercih edilmeye başlanmıştır. IP kameraların en büyük avantajlarından biri de Wi-Fi ağını kullandığı için alınan görüntüleri kolaylıkla bilgisayarınıza ya da akıllı telefonunuza aktarabilirsiniz.

     

     Kamera sistemleri kablolu ve kablosuz güvenlik kamera sistemleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Kablolu ve kablosuz kamera sistemleri fiyatları ve kamera sistemleri hakkında bilgi almak istiyorsanız firmamızı arayabilir ve müşteri temsilcilerimizden gerekli detayları öğrenebilirsiniz.

    Kamera sistemi nasıl çalışır?

     

    Kamera sistemi çalışma prensibine bakacak olursak aslında bu sistemler video mantığı ile çalışmaktadır. Kameranın içerisinde yer alan merceğin ön alanında koruyucu bir cam bulunmaktadır. Koruyucu camın önünde yere alan mercek, gelen ışıkları sensöre toplamaktadır.

     

    Sensörde toplanan ışık AFE adı verilen ara birime iletilmekte ve burada dijital sinyale çevrilmektedir. Son aşamada ise sensörde toplanan ışık DSP’ye gelmekte ve görüntü işlenmektedir. Bu sayede kullanılan güvenlik kamerası ile istenilen görüntü alınmaktadır. Alınan görüntü video kayıt aracı ile kaydedilmekte ve istenildiği zaman izlenebilmektedir.

     

    Kamera Sistemi Kullanım Alanları

     

    Günümüzde her geçen gün artarak devam eden hırsızlık, gasp ve cinayet olayları sebebi ile güvenlik kamera sistemlerinin önemi daha da artmaktadır. Geçmiş zamanalar da büyük kurum ve kuruluşlarının olası tehlikelere karşı önlem almak amacıyla kullandığı kamera sistemleri günümüzde iş yerlerimiz ,evimiz ve hatta evimizin içinde olan çocuk bakıcılarımızı kontrol etmek amacı ile kullanmış olduğumuz sistemlerdir.

     

    Kamera sistemleri kullanılarak birçok güvenlik açığının önüne geçmeye çalışılmaktadır. Bu sistemler her alanda pek çok kullanım sahasına sahip olan sistemlerdir. Anlaşıldığı üzere kamera sistemleri hayatımızın her alanında iç ve dış ortamlarda ihtiyaç duyulan ve kullanılan sistemlerin başında gelmektedir.  Kamera sistemi kullanım alanları aşağıda maddeler halinde sizlere sunulmuştur.

     

    Kamu Kurum ve Kuruluşları
    Büyük ve Küçük Ölçekli işletmeler
    Asansörler
    Otoparklar
    Park ve Bahçeler
    Evler
    Ofisler
    Avm’ler
    Stadyumlar

  • Video Analiz
  • Geçiş Kontrol Sistemleri
  • Yangın Algılama Sistemleri
  • Çevre Güvenlik Sistemleri

    Çevre güvenlik sistemleri nedir?

     

    Çevre güvenlik sistemleri; dış mekanlarda meydana gelebilecek olumsuzluk ve kayıpları önlemek amacı ile kurulan güvenlik sistemleridir. Bu sistemler açık alan korumasında en uygun güvenlik sistemlerinin başında gelmektedir. Fiber ve özel kablolar vasıtasıyla tesisin etrafındaki tüm hareketlerden haberdar olabileceğiniz bir teknolojidir.

    Sistemler korunmak istenilen bölgenin en dış bölgesine kurulmaktadır. Bu sayede oldukça geniş bir alanın güvenliği sağlanmaktadır. Duvar ve bahçe gibi alanların en dış sınırını belirleyen hat boyunca kurulan sistem izinsiz giriş yapacak olan kişinin yapıya tehdit olmasına  izin vermeden tehdidi en uzak olan alandan algılanmasını sağlamaktadır.

    Çevre güvenlik sistemleri; diğer elektronik güvenlik sistemleri ile entegre olarak çalışabilmektedir. Bu sayede bölgeye izinsiz giriş yapan kişi ya da kişiler eşzamanlı olarak izlenebilmesini ve kayıt altına alınması sağlanabilir.

    Meydana gelebilecek şüpheli bir durumun daha sonradan kontrol edilebilir kayıtların depolanmasını sağlayan entegre sistemler çevre güvenliği sistemlerinin üst düzeylere çıkarılmasında büyük rol oynamaktadır.

     

    Çevre güvenlik sistemleri nasıl çalışır?

     

    Çevre güvenlik sistemleri çalışma sistemine bakacak olursak bu sistemler belli aralıklar ile dizilmiş olan sensörlerin bölge kontrol ünitesine bağlanması ile sağlanmaktadır. Koruma altına alınmış olan bölgede bulunan bariyer sisteminde meydana gelebilecek izinsiz girişler, tırmanmalar, darbeler ya da kesme girişimleri çevre güvenlik sistemi tarafından kolaylıkla tespit edilmektedir.

    Sistemde yer alan bölge kontrol ünitesine bağlı bulunan tüm sensörler durumu elektronik olarak izleme analiz yapılabilmektedir.

    Sistem, sensörler üzerinde meydana gelen değişiklikleri diğer sensörler üzerinde bulunan etkiler ile kıyaslayarak alarm doğruluğunu arttırmaktadır. Bulunan alarm hassasiyet ayarları sayesinde rüzgar ya da benzeri olan başka bir çevresel etkilerden meydana gelen titreşimlerin yanlış alarm üretmesinin önüne geçilmektedir.

    Standart bir kurulumda iki parça halinde 50 adet sensörün bölge kontrol ünitesine bağlanması ile oluşmaktadır. Çalışma ısısı ise -40 derece ve +70 derece arasındadır.  Sistem; alanda yer alan tüm bölge kontrol ünitelerinin Dual COMM aracılığı ile kablolu ve kablosuz olarak merkezi kontrol yazılımına bağlanması ile tek bir merkezden yönetilmektedir.

     

     Çevre güvenlik sistemleri kullanım alanı nedir?

     

    Çevre güvenlik sistemlerinde tehdit oluşturabilecek herhangi bir kişi bahçenize ya da korumaya aldığınız alana girdiği an itibari ile anında haberdar olup kontrol ekranından izleyebilirsiniz. Günümüzde can ve mal güvenliği konusunda etkin rol oynayan çevre güvenlik sistemleri ile birçok alanı güvenli bir şekilde koruma altına alabilirsiniz. Çevre güvenlik sistemleri açık hava koşullarından etkilenmeden kullanılması mümkündür.

     

    Enerji Santralleri       

    Toplu Konutlar

    Fabrikalar

    Depolar

    Askeri Karargah

    Sınır Karakolları

    Ceza Evleri

    Konsolosluklar

    Havalimanları

    Rafineriler

    Petro Kimya Tesisleri

    Otoparklar

    Endüstriyel Tesisler

    Parklar

  • Acil Anons ve Seslendirme Sistemleri

    Acil anons sistemi nedir?

     

    Acil anons sistemi denildiğinde akla sadece anons gelse de bu sistemler aslında genel seslendirme sistemleri olarak adlandırılır. İnsanların yoğun olarak bulunduğu her alanda kullanılan müzik yayını ve seslendirme anonsları yapılabilen sistemlerdir.

    .

    Acil anons sistemi nasıl çalışır?

     

    Acil anons sistemleri çalışma sistemi genel olarak sistemin kurulduğu alandan yayın yapılmasını sağlar. Anakumanda olarak nitelendirebilecek bu alandan belirli bölgelere yerleştirilmiş hoparlörlere bağlantı kurulur ve anonsların yapılması sağlanır. Sistemin içinde amfihoparlör, ses kayıt cihazı, mikrofon gibi ekipmanlar da kullanılır. Anons sistemlerinde genellikle masa mikrofonları, kürsü mikrofonları ya da gişe mikrofonu türündeki mikrofonlar kullanılmaktadır.

    Anonsun canlı yapıldığı sistemler olduğu gibi, kayıttan anons ya da müzik yayınının yapıldığı durumlar da vardır. Yaşanan acil bir durumda mevcut kayıtlı anons devreye girer ve tehlike altındakiler uyarılır ve tahliye işlemi başlatılır.

     

    Acilanons sistemleri kullanım alanı nedir?

     

    Acil anons sistemleri. Hastanelerde doktor anonsları, Okullar, İşyerleri, Alışveriş merkezleri, Fabrikalar, Stadyumlar, Spor salonlarında ya da tatil köylerindeki müzik yayını ve anonsları, tiyatro ve sinemalarda antrakt anonsları, askeri alanlardaki ziyaretçi anonsları, maçlarda gol, alışveriş merkezlerinde kayıp çocuk anonsları, tren istasyonları ya da otogarlarda yaklaşan seferin anonsları ilk akla gelenler arasındadır. Belediyelerin cenaze anonsları bile bu alanda  kendine yer bulur bu örnekler hayatın içinden daha da çoğaltılabilir. Bu alanlar müzik yayınları , duyuru ve anonslar    ACİL ANONS SİSTEMİ kullanılmasıyla yapılabilir.

  • Görüntülü Intercom Sistemleri

    Görüntülü intercom nedir?

     

    İntercom sistemleri; Sesli ve görüntülü şekilde veri aktarımı sağlayarak, bir bina bünyesinde veya birbirine bağlı birden fazla bina arasında iki yönlü iletişim sağlayan elektronik sistemlerdir.

     

    Yaşam alanlarına dışarıdan gelen kişi veya kişiler ile görüntülü ve sesli olarak görüşmeye olanak sağlayarak kişi veya kişileri art niyetli olmasından doğacak olumsuzlukları önlemede kullanılan güvenlik sistemi olarak fayda sağlar.

     

    Görüntülü intercom sistemler nasıl çalışır?

     

    Görüntülü intercom sistemler kablolu ve kablosuz olarak iki grupta incelene bilir

     

    Kablolu görüntülü intercom sistemi:

     

    Görüntülü interkomlar genellikle giriş kapılarında kullanılırlar ve  kamerası, hoparlörü, giriş kapısına bağlı bir butonu olan giriş ünitesine sahiptir. Bununla birlikte bu giriş ünitesi ile iletişim kurabilen ve kameranın görüntüsünü kullanıcıya ileten bir ekrana sahip dahili monitör ünitesi içerir. Bu ürünlerin arasında iletişimi sağlamak için kablo ile birbirlerine bağlanırlar. Bu tür bir interkom sistemi, bir kişinin içeri girmesine izin vermeden önce kimliğini doğrulamakta avantaj sağlar. Görüntülü interkomlar, parazit riskini azaltmak için çoğunlukla kabloludurlar

     

    Kablosuz görüntülü intercom sistemi

     

    Kablosuz görüntülü intercom sistemi; Kablolamanın mümkün olmadığı durumlarda kablosuz sistemler kullanılır. Kablosuz intercomlar, kablolu olanlara kıyasla birtakım avantajlar sunar. Örneğin kurulumları çok daha kolaydır ve kablolama gerektirmezler. Bu tür bir intercom sistemi verimliliği ve taşınabilirliği bir arada sunar. Ancak diğer kablosuz cihazlar nedeniyle parazit yapabilir.

  • Araç Geçiş Sistemleri PLAKA, OGS ve HGS

    Plaka tanıma sistemleri nedir?

     

    Plaka tanıma sistemleri işletme ya da konut otoparkına giriş yapan bir aracın plakasının okunabilmesi için geliştirilmiş olan sistemlerdir. Plaka okuma konusunda tercih edebileceğiniz iki yol vardır. Birincisi özel plaka okuyucuları kullanmak olacaktır. İkincisi ise sadece plakaları okumanıza yardımcı olacak yüksek çözünürlüğe sahip olan IP kameraları tercih etmek olacaktır.

     

    Plaka tanıma sistemleri nasıl çalışır?

     

    Plaka tanıma sistemleri; Yüksek çözünürlüklü kamera tarafından alınan araca ait olan plaka alanı özel olarak ayırt edilmektedir.Ayırt edilen ve belirlenen plakanın sahip olduğu görüntü kullanılan yazılım tarafından işlenmektedir. Plakanın işlenmesi sırasında bulunan tüm karakterler bir yazı dizinine dönüştürülmektedir ve bu yazı dizininin üstünden plaka okuma gerçekleştirilmektedir.

     

    Yazılım aracılığı ile sağlanan okuma veritabanı ile eşleştirilmekte ve aracın bilgilerine ulaşılması kolaylığını sağlamaktadır. Plaka tanıma sistemlerinin çalışma prensibi kolay olarak görülse de aslında içerik olarak oldukça komplike bir yapıya sahip sistemlerdir.

     

    Plaka okuma sistemlerinde tercih edilen kameralarda 40 ya da üzeri PFF iyi seviye olarak kabul edilmektedir. Ancak bu seviyeye sahip kameralarda hata payı olma ihtimali yüksektir. Daha kaliteli ve net olarak kayıt alabilmek ve hata payını azaltabilmek amacı ile 50 ya da 60 PFF kamera kullanımı daha doğru bir tercih olacaktır.Plaka okuma sistemine entegre olarak kollu bariyerler, mantar bariyerler ve road blocklerlar bulunur. Bu ürünler istenildiği takdirde uzaktan kumanda veya butonlar ile uyumlu hale getirilebilir.

     

    Bu sistemlerde plaka tanıma sistemi yazılımı ne kadar önemli ise kullanılacak sisteme entegre edilecek  ürünler ve kayıt yapacak olan kameranın uygun açılarda yerleştirilmesi de oldukça önemli bir noktadır. Plaka numaralarını düzgün ve doğru şekilde okuyabilmesi açısından kameraların uygun alanlara ve uygun yüksekliklere profesyonel kişiler tarafından kurulması da oldukça önemlidir.

     

    Plaka tanıma sistemleri kullanım alanı nedir?

     

    Plaka tanıma sistemleri kullanım kolaylığı sağladığı için birçok alanda tercih edilmektedir.

     

    Araç giriş çıkışlarının yoğun olduğu yerlerde bu sistemler oldukça tercih edilmektedir. Özellikle aşağıdaki alanlarda kullanılmaktadır.

     

    Otoparklar

    Trafik Kontrolü

    Toplu Konut Giriş Çıkışları

    AVM’ler

    Ülke Sınır Bölgeleri

    Üniversite ve okullar

    Oteller

    Fabrikalar

    Büyük ve Orta Ölçekli İşletmeler

  • Otopark Bilet Verme ve Bariyer Sistemi

    Otopark bariyer sistemleri nedir?

     

     

    Otopark bariyer sistemleri; otoparklarda araçların güvenli giriş çıkışı sağlamak ve kontrolü elde tutmak amacı ile kullanılan sistemlerdir. Bariyerler farklı boyutlarda üretilmektedir. 3 metre, 4 metre, 5 metre ve 6 metre uzunluklarında üretilen bariyerler ile istenildiği takdirde geçiş noktaları tamamen kapatılabilmektedir. 

     

    Otopark bariyer sistemleri nasıl çalışır?

     

    Otopark bariyer sistemleri çalışma sistemine bakacak olursak bu sistemlerde bariyerin yanına takılmış olan bir araç detektörü bulunmaktadır. Bu detektör sayesinde bariyere yaklaşan araç algılanmakta ve bariyer sistemi çalışmaya başlamaktadır. Araçlar bariyerden uzaklaştığı an itibari ile de bu detektörler tarafından algılanmakta ve bariyer otomatik olarak kapanmaktadır. Otopark bariyer sistemleri ücretli otoparklarda da yoğun olarak kullanılmaktadır. Ücretli otoparklarda ise araç giriş ve çıkışı için bariyer açılmadan önce bilet ya da kart almayı zorunluluğu bulunmaktadır.  Bariyerlerin yanında yer alan mekanizmadan gerekli olan kart ya da bilet alındıktan sonra sistem tarafından çalıştırılan bariyerler açılmakta ve giriş çıkışa izin verilmektedir. Ayrıca bu sistemler uzaktan kumanda ile de açılıp kapatılabilmektedir. Bu sistemlerde bulunan plaka okuma özelliği sayesinde belirlediğiniz ve sistemde kaydı olan araçların giriş ve çıkışına izin verebilirsiniz. Otopark bariyer sistemlerinde yer alan zaman kontrolü özelliği sayesinde bariyerler istediğiniz saatte kullanıma açılıp istediğiniz saatte kapanabilmektedir.

     

     Otopark bariyer sistemlerinin kullanım alanı nedir?

     

    Otopark bariyer sistemlerini insanın olduğu ve araç giriş çıkışının olduğu her alanda kullanılmaktadır. Özellikle adından da anlaşılacağı üzere otoparklarda kullanılan bir sistemdir.  Kamu ya da özel işletmelere ait olan ücretli otoparklarda kullanılan bu sistemlerin kullanım alanları aşağıda bilginize sunulmuştur.

     

    Havaalanları

    Siteler

    Plazalar

    AVM’ler

    İş Merkezleri

    Holdingler

    Bankalar

    Devlet Daireleri

    Okullar

  • Otel Oda Ekipmanları

    Otel odası yönetim sistemi nedir?

     

    Otel odası yönetim sistemi, Günümüz otellerinin kalbi konumundaki sistemlerden biri ve en önemlisidir. Başlangıçta hangi odada kim, ne kadar kalacak, oda ne zaman boşalacak sorularının yanıtlarını vermek için oluşturulan otel yönetim sistemi, otel odası yönetim sistemlerinin kapsamının daha genişlemesini beraberinde getirmiştir.

     

    Otel odası yönetim sistemi yani insanların ikinci evi haline gelen otellerde konakladıkları odalarda maksimum konforu sağlayacak sistemlerdir. İster kısa süreli konaklama olsun, isterse de uzun süreli olsun, otel misafirleri kaldıkları süre boyunca yeni ve orijinal deneyimler arıyor, odalarının konforunun en üst seviyede olmasını istiyor.

     

    Otel odası yönetim sistemi nasıl çalışır?

     

    GRMS – Otel odası yönetim sistemi kullanmanın temel amacı konukların odalarında ihtiyaç ve beklentilerini sürekli karşılamaktır.

     

    Otel odası yönetim sistemleri işte bu yükselen konuk beklentilerini karşılamaya çalışan sistemlerdir. Yanamayan lamba, akmayan su, açılmayan panjur, çalışman klima gibi aksilikler bu sistemlerin kullanılması sonunca ortadan kalkar.

     

    Otel odası yönetim sistemi, işletmelere yani otellere öncelikle müşteri profilini ortaya çıkarır. Sistem kim, hangi odada, ne kadar zaman kalacak, oda ne zaman boşa çıkacak sorusuna yanıt verdiği gibi oda konforu, oda aydınlatma sistemi, ısıtma/ soğutma, enerji verimliliği, perde/panjur gibi tv, müzik sistemi ya da radyo gibi ayrıntıları da kontrol ederek maksimum konfor ve dolayısıyla mükemmel hizmet sunma yolunda adımlar attırır.

     

    Otel odası yönetim sisteminde yer alan duvar panelleri aracılığı ile otel müşterilerine destek olur. Otel ziyaretçiler her değişik ülke ve yaş gruplarından olduğu için bu panellerin kullanıcı dostu olması gerekmektedir ki bu da üzerinde kolay anlaşılabilir ibareler bulunması ile olabilir.

     

    Otel odası yönetim sistemleri kullanılan yazılım ve haberleşme sistemine sayesinde odanın durumunu, satılmaya uygun olup olmadığını, odada o anda misafir mi yoksa housekeeping mi olduğunu haber verir. Söz konusu sistem ile odada bulunan ziyaretçiye göre odanın istenen özeliklerle kontrol edilmesini sağlar. İstenen oda sıcaklığı ya da aydınlatma oranı otel odası yönetim sistemi ile ziyaretçinin istediği seviyeye getirilir.Ayarlar odada konuk tarafından ya da otel yönetim sistemi aracılığıyla merkezi olarak da yapılabilir. Öte yandan bu sistem ziyaretçiler ile otel personeli arasında iletişim kurulmasını da sağlar. Bu açıdan sistem personelin görev sınırlarını ve zamanını da belirlemektedir.

     

    Otel odası yönetim sistemleri bina yönetim sistemleri ile entegre edilerek kapsamı daha da genişletilebilir.

     

    Otel odası yönetim sistemleri kullanım alanları nelerdir?

     

    Otel odası yönetim sistemleri tam hizmet veren oteller, tatil köyleri, orta ölçekli oteller, sınırlı hizmet veren oteller, iş otelleri, eko oteller vb. için olmazsa olmaz sistemler olarak kabul edilmektedir.

  • Resepsiyon Emanet Dolabı

    Resepsiyon Emanet Dolabı, otel müşterilerinin değerli eşyalarının daha güvenli bir korumaya alınmasını sağlar. Müşterilerin eşyalarını odada bırakmak istemediklerinde güçlü kilit sistemi sayesinde güvenliğinden emin olmasına olanak tanır.

Netfox Security

Referanslar